Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΓΕΛ Νεοχωρίου
ΑνακοινώσειςΓενικέςΛαλαπάνου Γ

Ημέρα των Αδέσποτων Ζώων: Δεν κλείνουμε τα μάτια σε αυτές τις ψυχές

Το Υπουργείο  Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού από φέτος καθιέρωσε την 4η Απριλίου Πανελλήνια Σχολική  Ημέρα  Αδέσποτων Ζώων. Μια  ελπιδοφόρα εξέλιξη καθώς η νέα γενιά είναι η ελπίδα για ένα καλύτερο “αύριο”. Για αυτά τα αδέσποτα ζώα που η ζωή τους κρέμεται από μια κλωστή.

Όντως φιλόζωοι  μαθητές και καθηγητές του σχολείου μας ενεργοποιηθήκαμε για  το κάτι παραπάνω από το φαγητό που τόσο απλόχερα δίνουν όλα τα παιδιά από το καθημερινό σνακ τους. Οι μαθητές μας μάζεψαν χρήματα ώστε να  δώσουμε στους τέσσερις τουλάχιστον καθημερινούς μας   επισκέπτες το  αντιπαρασιτικό χάπι. Έτσι με μεγάλη υπομονή των παιδιών  η Τζία , ο Έκτορας, ο Αχιλλέας – Λεύκιος και η Ήρα είναι ασφαλής από                    ” ανεπιθύμητους” επισκέπτες.

Στην εκδήλωση του σχολείου παραβρέθηκε με αμφίδρομη μεγάλη χαρά ο κτηνίατρος   κ. Γιάννης Μιχαλόπουλος  ο οποίος με αμεσότητα και γλαφυρότητα περιέγραψε την κατάσταση και ενεργοποίησε στο έπακρον όλους μας. Τον ευχαριστούμε θερμά γιατί η παρουσία του ήταν ουσιαστική και όχι τυπική. Έντυσε με  κολάρο τους επισκέπτες μας και στο μικρό θηλυκό της “παρέας” έκανε στείρωση αφιλοκερδώς.

Στη συνέχεια μαθητές με την επίβλεψη του φιλολόγου μας  κ. Κοντού Παναγιώτη φύτεψαν στο χώρο του σχολείου μας δεντράκια με μεγάλη προθυμία και ζήλο.

Κλείνοντας ας θυμόμαστε:” Κάθε ζώο δικαιούται φροντίδας ,προσοχής και προστασίας από τον άνθρωπο”

 

 

PDF Embedder requires a url attribute

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *