Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024
ΓΕΛ Νεοχωρίου
UncategorizedΚατσαρός ΚΜαθητική δημιουργίαΠολιτιστικά ΠρογράμματαΡαΐζης Δ

Η σχολική μας εφημερίδα: The New Village Times!

Τα σχολικά έτη 2015-2016, 2016-2017 και 2017-2018, ομάδες μαθητών του Γενικού Λυκείου Νεοχωρίου συμμετείχαν σε πολιτιστικό πρόγραμμα που υλοποιήθηκε με τη συνεργασία και καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του σχολείου κ. Κωνσταντίνου Κατσαρού και Δημήτρη Ραΐζη με θέμα την έκδοση σχολικής εφημερίδας.

Η προσπάθεια απέδωσε καρπούς. Συγκεκριμένα κυκλοφόρησαν συνολικά 4 φύλλα, 2 την πρώτη χρονιά και από ένα τις άλλες δύο. Η θεματολογία περιελάμβανε αναφορές σε έθιμα και παραδόσεις της περιοχής, νέα από τα πολιτιστικά προγράμματα που υλοποιούνταν στο σχολείο, συμμετοχή μαθητών σε δράσεις αλλά και παρεμβάσεις για θέματα ενδιαφέροντος των μαθητών. Στο 4ο φύλλο μάλιστα ενσωματώθηκε ένθετο με τις απόψεις των μαθητών για τη ζωή. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες θέσεις…

Καταγράψαμε όλο το ταξίδι, από την συλλογή του υλικού μέχρι και το τυπογραφείο. Σημειώνεται ότι η εφημερίδα κυκλοφόρησε σε κανονικό μέγεθος και τυπώθηκε σε τυπογραφείο εφημερίδων στο Μεσολόγγι.

Μπορείτε να δείτε την “περιπέτεια” της εκτύπωσης του πρώτου φύλλου στο επόμενο βίντεο. Επίσης, στο κάτω μέρος της ανάρτησης μπορείτε να διαβάσετε τα 4 φύλλα.

Φύλλο 1

ΦΥΛΛΟ 1

 

Φύλλο 2

ΦΥΛΛΟ 2

 

Φύλλο 3

ΦΥΛΛΟ 3

 

Φύλλο 4

ΦΥΛΛΟ 4

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *